2010-05-03

Adoi!! tak suke test pap-smear!!!


Aduh!! pagi tadi gi timbang berat anak kat KD tetiba kene buat test Pap-Smear pulak!!

Time aku letak aje kad biru zafri dalam bakul situ, tetiba JM tue tanya aku period ke tak! terlopong aku sambil terkeluar bunyik ntah hape2 sebab tak percaya soklan tu diajukan.. so, aku pun jawablah tak.. (eh!alamak..bocor rahsia den!!)

lepas timbang anak aku, so, menunggu dekat sejam! aku orang kedua ikut giliran. ada akak cina anak sorang tu pun nak buat jugak test ni, tapi dia orang pertama arrr.. dia dah membebel sebab lambat.. ckit2 pandang aku sambil ckp lambat.. aduh..terpaksa pasang telinga lah! dah muka baik2 cam aku nie mmg selalu jadik mangsa.. :-p

nie lah pra-cara nak undergo pap-smear test!!

tunggu punye tunggu, datang jugak pasukan medik tue.. salah sorangnye memang aku familiar sangat muke dia! aduh teringat time ngandung zafri dulu..

dipendekkan creta, tiba turn aku lak.. zafri aku usung masuk sekali. tengok aje mak dia kene baring dengan nurse tue pakai sarung tangan dengan tutup2 muka, terus dia nangis! nurse tanya aku cakap anak aku takut.. mungkin lapar jugak! cian zafri.. tak sanggup tengok maknyer disakiti..

mula aku ingat, pap-smear nie test kanser payudara.. sekali silap daa... napa lah aku tak ingat betol2! nyesal lak gi buat pap-smear pagi tadi!! sakit jugak!! siol betullah!! arrrggghhhh!!! tak suke! tak suke!!!

jawapan test dapat diketahui dalam masa sebulan.kalo aku rajin, boleh datang chek sendiri result kat KD, kalo tak, tunggu diorang call kalo ada prob.. kalo diorang tak call2 sampai ke sudah, maknanya aku bebas penyakit tue!! apa lai korang, doakan aku kay!!

yang korang bace ni, dah gi chek ke blum?

7 komen:

  1. err.. bapak budak nak kena pi check pap-smear gak ke? hehe..

    ReplyDelete
  2. cisss!! siol punyer soklan!! :-p

    ReplyDelete
  3. adusss..lenkali ckp jer saya baru ja sat2 tadi peyet

    ReplyDelete
  4. pap smear cek kanser payudara?? hahahahhaha

    aku xmo buat pap smear boleh tak dah ramai nau yg cakap sakittt

    hahahaha

    ReplyDelete
  5. tu lah wanie... kalo ada tenet time tue leh aku google tak pun mesej kat blog ngkau tanyerr.. takder lah terbuat test tue... ;-p

    ReplyDelete
  6. huhu.. xpenah la wat pap smear.. takut! :P

    ReplyDelete
  7. hehe..nak ngelak pun mesti kena jugak last2x..so baik buat jer kan..cam kita, result kuar after 2 months..huhu lambat tul! dikerah suh buat gk masa bulan mac lalu..tak sakit pun.. :p

    ReplyDelete

tenkiu untuk komen2 best!!

Ping entry