2012-10-15

Sedih hati melepaskanmu...

2 komen
 
 sobbsss....huhuhu.......
 
HP Deskjet F2480
 
kira - kira sebulan yang lepas aku dah jual printer yang kat atas nii...
sebab aku jual adalah kerana aku ada 2 printer... :p
 
printer yang satu lagi adalah printer yang dibeli daripada bos aku yang nak posting balik Sabah..
beli awal tahun 2012 ni,,dalam bulan 1-2 gitulah...
sebab beli adalah kerana printer tu adalah printer baru...
mana tak, baru jer beli tetiba dapat surat posting...
bos aku baru print sekali dua jeee... prffff
 
 
eceli banyak jugak barang yang dia lelong time tu...
motor honda EX5 dia baru beli RM1500 dia jual RM600 jerr!!!
tapi orang lain la yang beli.... adoooiiii!!! meroyan aku sebab melepasss!
kalo tak, dah ada motor sejibik..boleh buat ulang alik umah ke tempat keja time rehat tu! huhh!!
seronok lah aku modal tak sampai seribu tapi dapat dua benda baru...
apa nak buat,,takda rejekiii le tuu... ;(
 
 
 
printer ni aku beli daripada adik kak Sumanti aka kak ipar aku...
aku beli pun baru, owner dia belum guna lagi...
beli bulan Februari 2011.. harga RM140 kutt...
 

\
meja yang berselerak...
this is me and my hubby work station... ngeee...
*sempoii
 

 
 
gambar-gambar ni aku tempek sekadar kenangan.... sobbsss
mana taknya... banyak jasa dia kat aku...
selama hampir 2 tahun dok tolong aku buat keja print2 ni...
memang lerr itu keje dia prffttt
tapi dia telah membuat keje dengan sangat baik..
oh! i lap u darling....
 
 
tapi apa nak buat,, printer ada dua pun nak buat apa kan? satu jer nak guna...
jadi, daripada jual printer baru,lebih baik jual printer lama... kan?
so, printer baru yang lebih 'powerful' biar akulah yang guna! ehhehe... 
 

printer lama dah siap masuk kotak dan plastik beg...
aku jual dengan harga RM100...
kira dah balik modal sangat2 dah tu... :-)
masih bagus lagi condition printer ni,,nak jual ni pun jenuh pikir samada nak jual yang lama atau yang baru... rasa sayang sangat2!
 
 
aku jual dekat member opis... fatimah...
aku panggil dia ustazah... hehe
kami la yang beli henpon sama jenis haitu... hehe
mujur dia ada tanya pasal printer, so apa lagi, terus lah aku gitau aku ada satu nak jual...
dia lak tak kisah samada aku nak jual yang baru atau lama, dia amik ajerr.. huhu...
 

amboi... senyum... aku pulak yang rasa sedih...
 

sudah dibawa pergi...
overrr pulak ang ustazah no... tau aku tengah sedeh kennn!!
 

 
untung ustazah dapat beli printer daripada bekas owner yang cermat... heheh..
moga-moga prnter ni tak menyusahkan hang dan berjasa sepertimana time dia dudok dengan aku...
printer... jangan sedeh na... aku tetap sayangkan hang...
 
 
HP Deskjet F2480 printer ....
 
i lap you my fren...
i will alwiz love you .... and will alwiz remember you...
be good whereever you are...
 
bye-bye my friend...
thank you for everythings....
 
 
 

2012-09-14

Hadiah...

4 komen

rezeki! ;-)


besar tak hadiah ni? hihi...


sebenarnya hadiah ni aku dapat 2 minggu lepas...

aku memang sangat2 lerr terkejut sebab tak sangka pulak dengan pertolongan yang kecik pun ada orang sanggup membalas dengan hadiah besar cenggini! eceli, aku tak mintak balasan mahu pon mengharapkan balasan sewaktu menolong orang tuee... tapi bila dapat hadiah tu rasa seronok la jugekk kenn!! hehe..

p/s : walaupon tak mengharap, tapi nak menolak pemberian orang tu jauh sekali lah kenn.. hahaha! aku sekadar mengikut pepatah orang tua "rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari" ;p


mesti korang dah dapat agak kan?
alhamdulillah... dapat coffea/tea set...


jom kita tengok sama2...




aku fail nak pasang mendalah ni haa...
tu aku pasang entah betul entah tidak... kuikui..



i really love it!!! 

 

bunga-bunga dekat tea set ni sangat cantik!
rasa tak sabar nak guna... sayang nak guna pun ada... ;p


hadiah ni aku dah simpan kat bilik... 
nanti-nanti boleh guna! 


kepada si pemberi hadiah... terima kasih daun keladi! :-)



2012-09-07

Samsung GT E1220T ~ SLEEK SLIMPLICITY

2 komen

Aku guna dua henpon.  
Satu henpon aku beli yang canggih sikittt untuk kegunaan biasa dan yang satu lagi tu Nokia N71 kott... 
yang Nokia ni bukan aku beli tapi sumbangan 'ikhlas' dari HB aku laaa.. ;p
tapi... henpon Nokia tu rosak pulak! adesss... 




maka terpaksalah beli henpon baru...
kena beli jugak sebab nak guna untuk bisnes topup aku tu... 
aku penah tukar sim-kad topup ke henpon 'canggih' aku tu, tapi sungguh melecehkan bila nak topup kat customer... kan nak cepat kan... huiii..nanti customer lari... rugi2.... huhuhu...

so, aku pikir, baik aku guna henpon jenis oldskool jer... 
lebih cepat dan pantas dan paling penting tak menyakitkan hati... heheeheee.


Samsung GT E1220T | sleek slimplicity... 


jadi, time rehat tengah hari tu aku ajak member opis, Fatimah pi kedai henpon..
dia pun setuju sebab dia pun nak beli satu jugak.. yang biasa2 jugak...
katanya nak bagi henpon touch screen dia kat husben dia balik sebab tak best nak guna katanya... tengah bawak keta tak bleh nak baca mesej bagai... kena guna dua-dua tangan.. melambatkan!! hehhehe.. kaw2 punye alasan! hahaha... whateverrr :p





pilih punya pilih, last sekali kami beli jenis ni sama-sama... hehehe...
kaler pun takde pilihan, cuma biru ni je... takpelah... janji design best! 
oh! jenis ni dekat SP harga RM79 satu...



nota : dibeli pada awal 9/2012.


Ping entry