2010-04-14

Kenapa Aku Tak Dapat Nak Gi Keja Hari Nie?

Bengang!! bengang!! bengang!!!!!!!!!!!!!!

Aku siap awal nak gi keje ari nie..... awal 10 minit dari biasa.... selalu aku agak2 jam keta aku kul 755am baru aku gi start enjin...

tapi pagi nie, memang sewel!!! bukan pagi atau aku yang sewel, tapi kejadian membengangkan yang aku terpaksa alami yang sangat2 sewel!!!

lepas dah siap bersiap nak gi keje, aku gi start keta, nampak keta jiran depan umah nie parking keta depan umah aku.. takpelah, aku pun berlengah2 lah, sebab dia belum alih keta dia lai.. then, agak2 3 minit dia xalih2 lai, maka aku pun pikir, mungkin dia ada hal ckit kot, alah!! jap2 lai, dia alihkanlah tue!! sabar... positif... takpelah, aku bawak anak aku masuk keta dulu lah, aku pun boleh layan lagu kat radio Mutiara FM!!

tunggu punya tunggu, keta tak alih2 lai... berita kul8 pun dah abih!! dah nak masuk lagu Negeri Pulau Pinang dah pun!! tapi aku masih di sini... selalu, lagu Pulau Pinang nie, aku dengar time nak masuk pagar ofis aku dah!! alahaiiiiiii.... dada dah mula rasa bergelombang.... seakan gelombang tsunami yang pernah melanda Balik Pulau suatu ketika dulu... muka dah merah padam.. (tapi aku agak2 ajer, nak bagi sedap ckit karangan nie).. hmmmm..... sabar... sabar lai.... mungkin org depan nie tengah pengsan ker kat umah.... tapi tak pulak aku dengar suara anaknyerrr??

mengingatkan tanggungjawab sosial tue, aku pun bergerak ke umah dia, tinggalkan anak aku dalam keta, bukak tingkap separuh...

memang ingat nak mintak dia alihkan keta... tapi,... Ya Rabbiii!!!!

pintu berkunci kau!!! ada siap sendal2 lai!!! eh?? mana kau pegi nie?!!!

bengang!! bengang!! bengang!!!

kalo ada urgent pun, setahu aku, umah mak bapak engko kat belakang umah aku ajerrr!! hmmmm!!! tak payah pegi keje lah macam ni!!! nak call ofis, kredit tmat tempoh pulak!! nak call tokcik ngasuh zafri pun tak dapatlah!!! nak infom husben aku utk dia inform makcik ngasuh kat FB pun, xdapat!! mana dia rajin bukak2 fb nie!! adoooooooooooiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!

apa nak buat!!! jap lai aku gi chek balik!!!

so.... dah alang2 xdapat nak gi ofis nie, apa lai.... hupdet blog lah jawabnya!!!!


Love: Unai :-)

7 komen:

  1. agak2 kalo calarkan kete dia ok x??hehe.cadangan yg kejam

    ReplyDelete
  2. suka hati mak ayah dia je parking sesuka hati

    ReplyDelete
  3. huh? sangat kurang di ajar si jiran yg bertuah itew..

    nape dia parking dpn umah unai?? dah xde parking sgt ke? klau handbreak dia turun, bleh gak ditolak2 ke tepi, kan?

    ReplyDelete
  4. waduh.. patut lar xsampai2.. kami tertanya2.. takziah dr ofis.

    ReplyDelete
  5. haha apa lagi blogwalking sampai lebam hahaha

    ReplyDelete
  6. dah sampe opis dah kul1020 tadi..

    ReplyDelete
  7. benci arrr dpt jiran yg bodo sombong camni

    ReplyDelete

tenkiu untuk komen2 best!!

Ping entry