2010-04-14

Beli milo ais bila masalah dah settle!!!

First of all, aku nak ucap tengkiu bebanyak kepada sumer blogger yang tumpang 'naik hantu' bersama dengan aku pasal kes pagi tadi... kes tak leh gi keje tue arrr... :-) tapi yang sioknyer, korang lak yang mengamuk lebih2 dari aku!! kahkahkah!!! ape2 pun... tengkiu yerr sebab 'care' dekat aku... oh!! alangkah terasa betapa indahnya hidup ini.... piiiiiiiiiiraaaahhhhhhh!!!!

Untuk pengetahuan sumer, aku masuk keje kul1020 pagi tadi. Masa masuk nunggu tuan punye keta mengalihkan keta dia dari dalam umah dengan membuka tingkap luas2, aku menanti dengan penuh sabar.. sambil terjengok2 ke luar kut2 tuan punyer keta dah datang mengalihkan keta sambil mata dok tenet.... tapi hampa buat kesekian kalinya... last sekali, disebabkan dah pukul930, aku pun mandikan anak aku arrr... yelah!! dah nak masuk tengah hari dah pun kan...

time aku mandikan anak aku tue, terdengar bunyi pintu keta ditutup byk2 kali.. hah!! tu mesti dah balik tue!! bolehlah alihkan keta!! bolehlah aku gi keje!!! oh!! ingat terpaksa ponteng keje dah ari ni!! hihi..

lepas kuar toilet aje, aku tengok keta jiran aku tu dah xder... fuhhh!! lega!!! so, aku pun gigihlah memakaikan baju kat zafri.. tetiba aku terdengar orang bagi salam.. eh, ingat dah pergi!!!???

oohhh!!! rupa2nya tokcik mengasuh zafri yang datang!!! kesian makcik tertunggu2 kat umah!!! makcik cakap, dia nak datang dari pagi lai tapi takut lak kalo2 aku pun on the way gi umah dia... so, dia pun decide datang cni terus.. sebab nak bagi bubur nasi yang dia dah siap buatkan untuk zafri... huummmmm..... susah2 jer makcik....

anak aku pulak, ternampak saje tokcik ngasuh dia sampai naik motor, dia pun nak naik motor jugak!! dah siap senyum2 kat atas motor tue!! siap tangan dok conquer pegang dua-dua handle!! memikirkan umah jauh jugak untuk zafri naik motor, so, aku amik dia masuk keta arrr.. apa lai, kuatlah nangis nyer!! terpaksalah kuarkan balik!! hehehe.. zafri...zafri...

lepas hantar beg2 zafri sumer, aku terus pecut keta gi beli milo ais kat pekan jap!!
hilang sumer tension!!!

syukur alhamdulillah....


Love: Unai

7 komen:

  1. sat, kena baca dai mula baru phm tp ending beli milo ais tuhhh sgt phm..cedapppp

    ReplyDelete
  2. ok la sume settle

    sempat lagi beli milo ais

    ReplyDelete
  3. hehe..ssh gak kalo parking gitu kan..maunya org tu x alihkan kete die cmne?hiskk..bdk2 lagi suke naik motor kan?

    ReplyDelete
  4. sedapnya milo ais..btol mak ndak nezah milo ais menghilangkan tension..hahaha

    ReplyDelete
  5. adlina: baca jgn tak baca!!baca jgn tak baca!! :-)

    wanie: sekurang2nyer xde dah pk psl bende tu lai kan, pkirkan kesedapan kekriman coklat dari milo sejati lai baik!! hehe..

    Solehah: kalo tak alihkan lai, alamatnya pakai baju kurung smpai kul12 arr kat umah... :-)

    shaza aka smile gurlz: uwaaaa... teringat milo ais kat kedai mamak tueee.... memang class!! sebijik macam mamak!! :-p

    ReplyDelete
  6. owwhh milo ais best kot esp yg terbaek dari ladang punye..sedap je masuk tekak:)

    ReplyDelete
  7. kat balik pulau nie, milo ais paling sedap kat kedai mamak tue arr!! nasib baik dia bukak 24jam!! dah jadi pelanggan milo ais sejati dah kat ctu.. tapi kdg2, gi beli kat kedai lain jugak bagi mengelakkan mamak tue perasan dan naikkan harga! hahahaha!

    ReplyDelete

tenkiu untuk komen2 best!!

Ping entry