2010-03-08

Tengah menunggu RM650..

Duit.. duit.. duit..

ingat lai tak laptop yang aku kata nak jual tapi ade masalah tak detect internet ari tue? hah, ingat lai kan? laptop tue sekarang nie dah bertukar tangan dah pun,dah terjual dah.. selamat- jadik jugak nak jual..

aku ingat kalo ade masaelah lai yang menerjah masuk selain dari masalah tak detect internet tue, aku dah buat keputusan nak amik balik laptop tue.. means,tak jadi jual.. dari aku pening kepala nak repair itu ini, lebih baik takyah jual.. aku memang ade teringat nak return balik duit muka yang member aku dah bagi tue.. sebab aku pun tak suka kalo ade customer complain.. w/pun member aku nie tak complain pun! dia baik2 ajerr.. tapi aku tak naklah dianggap sebagai peniaga yang tak beretika, tak bermaruah, jual barang reject.. tau nak untung jerr.. amik kesempatan ker.. aku taknaklah dianggap gitu.. atau hanya aku yang berfikiran sebegitu? tak kisahlah, berfikir gitu pun baik jugak demi kebaikan bersama..hehe..

pasal laptop lama aku tue, memang dah rosak dia punyer function auto-detect wifi tue.. kedai tue dah tukar dari windows7 ke windowsXP pun tak dapat jugak solve! diorang tukar tue sebab diorang ingat masalah windows arr... tapi, problem still exist there! so, nak sonang, member aku terpaksa beli USB Stick untuk connect dengan internet.. hmmm... tak sangka pulak aku yang laptop tue sampai hati buat hal... mungkin sebab dia terlalu banyak berjasa kepada aku dan jugak adik aku dulu.. enggan berpisah kot... alahhh...nie yang buat aku sedih nie.. kalo tak, tak terasa sedih pun, siap tak sabar2 lak nak jual cepat2.. aku harap, laptop lama aku boleh duduk baik2 dengan tuan baru dia.. selamat tinggal ye sayang.. i still loving you.. sob..sob..

and sekarang nie, aku tengah menunggu balance bayaran laptop tue.. jumlahnyer rm650.. member aku cakap, dia akan cuba bayar 2kali jer..tapi tak ingat lak aku secepat mungkin ker..tak... tapi aku jugak yang cakap tak kisah ari tue..hehe.. ahh!! takyah risau lah, aku percaya 99% kat member aku nie! tak lama lai, dapatlah bayaran tue! hehe..

nanti bila dah dapat, aku gtau eehh!! dont worry!!


Love: Unai :-)

6 komen:

  1. weeii sayangnya kt lappy tu..mesti dia tak bape nak sudi berpisah ngn awak..hehe..tu psl wat hal jap! ^_^

    takpe manusia berpegang pd janji!

    ReplyDelete
  2. tu lah,,lepas publish entry ni, baca balik.. sebak lak rasa.. huuhuu..

    ReplyDelete
  3. bawa2 sabar lah yer...pasni jd kaya la sbb dpt duit 650..belanja berhemah yer..

    ReplyDelete
  4. ye ye dapat duit boleh belanja saya hihi..hi, ina here..tq for coming to my blog =)

    ReplyDelete
  5. mekacih balik sebab sudi baca dan komen..hehe.. baru best dunia blogging!!

    ReplyDelete

tenkiu untuk komen2 best!!

Ping entry