2010-03-26

Maxis Berukben!!

malam nie aku menenet guna Maxis BBand husben aku punyer!!

ehhhhhh!!! laju siot!!!

disebabkan terkejut beruk dengan beruk ben maxis nie, aku terus rasa cam nak canang bende alah nie kat sumer orang macam mak si esah dalam Halimah Jongang tue!! tapi takderlah aku gigih gi tenyeh gincu yang red in color pulak!!

hmmmm... memang laju dari celcom arrrrr...... hummmmm.....

ala...... nie yang buat aku rasa rugi dan rasa malas nak pakai celcom nie...... bayar sama jerrr!!!
aku ingat celcom bband lai laju dari maxis bband!!

camna nie???!! takkan nak tukar kot??.... alahaaaaiiiii....

Love: Unai :-)

10 komen:

  1. ekceli kelajuan sesuatu berukben ni bergantung pada kawasan.maybe kawasan awak adalah kawasan maxis.

    ReplyDelete
  2. tue la... dah guna 2 jenis nie baru tahu... masa beli celcom nie, diorang ada tnya kawasan umah GPRS ke 3G.. aduhai... mana lah nak tahu.. tapi masa sebelum nie guna celcom bband pun, kene select GPRS/EDGE PREFERED!! ish!! tak paham arr.. apa kena mngena GPRS dengan Maxis... dah 2 malam nak tenet rasa ngantuk sbb celcom lmbat sgt.. hmm.. tolonglah saya Mr.Penyubiru... (eceh..cam ruangan 'Anda Tanya Kami Jawab' lak.. kekeke...

    ReplyDelete
  3. :D depends kat area ar, wani pun pakai dua-dua.

    ReplyDelete
  4. omak aiii!!! dasatnyer.. nie baru dgr sorang blogger pakai 2 bband!! ingat nak terminat celcom bband arrr...

    ReplyDelete
  5. umah ina kat presint 11 ni mai p la berukband apa pun, confirm tak dapat..kena guna streamyx jugak huhu

    ReplyDelete
  6. bayar bape monthly unai?..kita celcom..tp kt kaw kita ni diorang suh letak preferred 3G..huhu..tp lembaps la..buhsan kengkadang nk online kt umah!

    ReplyDelete
  7. kat nilai ni area budak u.. pakai maxis ke, celcom ke, sama je lembab..berebut tarik line..sudahnya kena la pasang tiang tepon telekom...huhuhu

    ReplyDelete
  8. bestkan klu dpt tenet dgn lancar tanpa sangkut2 kan.. hihi

    ReplyDelete
  9. ina..tulah..nasib baik area cni sng dpt bband.. senang nak usung mana2..time balik kg especially.. kan??

    mamalieyna..jgn kata bosan..siap ngantuk arr... skrg nie online guna maxis.. hehe.. ada member berminat nak amik celcom bbnd.. tapi dia nak binccg ngn wife dia dulu..huhu..suami mithali..haha..

    mrs.k.. kalo camtu, macam abg ni jgk arr..pakai streamyx.. masa lepas bli laptop ari tu, gi singgah umah dia jap, siap dia test laptop lai.. fuh!! jeles lak rasa sbb time tue dia guna stremix kat laptop nie,pastu blik umah kami guna bband.. terasa bebenor bezanyerr!!

    idzalia.. mslah unai kalo tenet laju, mulalah pikir nak tukar template!hehe.. stkt nie xsempat lai nak survey2 template sbb bizi..bebudak plkn dah msuk.. hummm.... :-p

    ReplyDelete
  10. unai bayar rm50 sbnrnya,sbb register ats nama adik.. kalo ikutkan,amik pakej yg rm60..celcom 1st pakej 384KBps kalo tak silap..gitu2 arr.. tapi maxis yg husben unai nyer nie, 1st pakej 1MBps rm48 jer monthly..
    masa amik celcom bband byr rm100.. amik maxis byr rm150..tpi diorang akan topup rm30 pada bil2 bulanan..means kita kena byr rm18 jer sebulan.. sbb tue bila ada member unai nak celcom nie, unai rasa cam nak bagi jer... hehe.. ntah ler...

    ReplyDelete

tenkiu untuk komen2 best!!

Ping entry