2010-03-25

kepala fenin!!!

eh, kira okey lah tue sebab boleh buat entry lai..,kan??

malam tadi aku tido kul4 sebab siapkan keje powerpoint yang bos aku mintak... aku siap buat dalam kul 341am then, pi mai pi mai, minum air, simpan laptop, tutup lampu.. tutup kipas.. set jam kat henpon bila nak bangun besok.... jadi, aku rasa2 aku tido kul4 lah kot....

actually, dia gtau pasal job tu dalam kul11 pagi semalam, then aku pun draft lah kat kertas apa yg patut aku present nanti sebelum aku masuk dalam pc... lepas siap2 draft tue, alih2 desktop aku buat hal pulak... takleh on langsung.. siap ada bunyi ala2 otroman nak mati gitu.. lampu merah kat on button pun kelip2 jugak!! mak ai!! memang macam otroman sejati arrr!!

then aku pikir, nasib baik aku ada bawak laptop Dell yang aku baru beli ari tue.. boleh lah terus buat!! malam nanti boleh releks ckit, boleh menenet dengan aman.. tapi, rupa2nya, laptop baru pun buat hal jugaaaaakkkkkk!!!!!! aku bukak 'ms office powerpoint' langsung tak leh nak bukak new slide.. dia mintak no id.. selalu, aku skip aje.. boleh jugak bukak!! tapi, kali nie entah napa sumer bagi masalah kat aku!! bila bawak balik umah, husben aku cakap, trial pack dia dah tamat tempoh... dah sampai 90 hari!! sedangkan seingat aku, baru je beli laptop tue.. tak sampai 3 bulan lai pun!! ohoh!!maknanya, dah ada orang guna arr sebelum aku!! cisss!!

so... lepas anak aku tido, maka bermulalah operasi buat kerja pejabat.. start kul11 sampai kul341.. mula ingat nak buat simple2 je... tapi, cam tak best lak.. lai pun, ada tambah data2 lai.. tu yang terlajak sampai kul4!! aku ingat, boleh siap bila kul230 nanti.. tapi... hmmm... leka jugak bila dah ngadap powerpoint nie.. hihi..

so, pagi tadi dah present kat Kom! laaa.... 15minit aje aku present!! siap dengan menjawab soalan2 dari bos aku tue!! lerrr... tak puas rasanya... hmmm.. so, lepas nie kena buat preparation coz kene bagi taklimat kat pelatih2 lak minggu depan!! aduh!!

doa2kan slide dan prizentesyen aku mantap nanti yer!! :-)


Love: Unai :-)

5 komen:

  1. tido lambat takpe janji cukup tido.so skang ni tentu ko tgh tido bawah meja kan.hehe

    ReplyDelete
  2. hahaha o tak key in lagi nombor siri tu eh

    hahah wani pun dah dkt 4 bulan tapi tak key in pun siri tu, words jek baru sbb guna words salu ehehe

    ReplyDelete
  3. tido bwh meja?? eh!!eh!! mana tau nie??? :-p

    huhu..tak best arr guna id2 nie.. rasa laptop lama ari tue xder pun id2 nie!! ;-|

    ReplyDelete
  4. ohho..kije sampai lewat mlm tuu..sanggup ye..hehe..dah kije kan..^_^..pepun puas hati dpt present dgn yakin dan dpt menjawab soklan2 eh!

    dpt beli laptop baru eh, camno ni, terlepas sudaa..tu aa banyak ketinggalan info eden ni..huhu..

    ReplyDelete
  5. laptop baru dah beli sebelum laptop lama member unai beli belum bayar habis lai.. excited sgt2 nak tukar!! satu nasihat bagi yg nak berenti keje, cari keje baru sampai dapat dulu baru quit keje lama... eh!! ada kaitan ke?? hehe.. :-)

    ReplyDelete

tenkiu untuk komen2 best!!

Ping entry