2010-02-03

Buat longkang

hihihi...

jangan terkejut... bukan aku yang buat longkang.. mana larat nak angkat simen, pasir.. nak kacau pasir lai.. ratakan simen.. mak aii!! tentu berpeluh2 nanti... kang busyuk lak badan aku.. hihi.. ceh! perasan wangi benor engko!!

mana dia kata semalam nak hapdet pasal cacing? errmm... nanti2 lah... aku updet pasal orang2 dulu.. kang cacing tu lebih glamer lak dari orang... sian cacing difitnah kat blog nie... wahhh... dengan berani nyerrr aku fitnah cacing2 kat sni..!! aku ckit pun tak takut!! peduli apa aku!! (cehh!! dengan cacing boleh la engko nak berlagak!!)

Actually, bukan aku yang buat longkang.. malah time aku snap gambor ni pun aku belum mandi.. tapi menten anggun gitu.. ya ALLahh!! PERasaN lai!! kuang3x.. tapi, bau toksah cakap arr.. tapi disebabkan aku berada di kalangan orang yang buat kerje lebih berat dari aku, so automatik aku kurang busuk ckit dari mereka.. atau pun dengan kata lain, mereka lebih busuk dari aku.. Ermm..nak perasan jugak tue... amiklah!! hihi..

Siapa mereka? sebenarnya mereka tu adalah 3 orang jantan2 malaya.. 3 generasi.. pak mertua aku (ayah), husben aku (ko tak tau lai ke gelaran dia?takkan itu pun aku nak kena tulis??ceh marah lak!!) dan muhammad zafri (sayang ibu).. heee..


budak rajin..


mereka ni la yang jadi kontraktor buat umah (longkang sebenaunye.. saje je nak bagi sedap sebut..kiki).. respek kat ayah mentua aku sebab pandai buat sebahagian besau umah kat perlis tue..

yang husben aku pun jadi mcm co-contraktor arr.. tolong2 buat.. tapi langsung tak nampak macam pro!! jgn marah haa... tapi kira ok la, sebab jadi jugak longkang tu.. bravo2 (bodek2 sebab malam ni pasar malam..)



nampak tak beza?? nampak laa... penat aku snap ari tuee....



tengok lah cik asfizan ni tengah menenyeh2 simen... tinggi jugak simen tu...



pandai tak aku amik angle2 yang sesuai ajer untuk aku muat dalam blog nie? patut aku jadi photograper dari dlu lai... (mula daaahhhh.....!!)


yang anak aku pulak, zafri ni asik jenjalan... tinggal jejak sana sini.. nasib baik lah dia tak g kacau kolam simen tue.. kalo tak.. kena dukung senantiasa lah jawabnyer sayang ibu tue...



yang ni baru betul pemenang "baby with nature.. sugarissa contestant.. (betul ke aku aje?)



hihihi.... sejak2 berblogging nie, apa saja aktiviti aku snap.. dah jadik macam ''kameramen bertauliah lantikan sendiri" jerr... hihi... sesungguhnya... aku dan kamera sukar dipisahkan walaupun sebenarnye aku guna henset ajer snap2 gambo2 sumer... yerlah.. takkan nak cakap "sesungguhnyer aku dengan henset kamera sukar dipisahkan kot..???"


ni gambo2 dari takda longkang kepada longkang...


gitulah...


sekiaannnnnnnnnnn...


Love: Unai :-)

6 komen:

  1. chaiyok2..bekerja lakite sekuatnyer,.hihihi..yg budak kecik tu pun kemain yer..suke le tu memain..kui3

    ReplyDelete
  2. sejak 2 menjak 3 menjak ibu dia suke berblogging, mmg ibu dia suke bior anak dia main.. sebab ibu dia sibuk snap gambo sana, snap gambo sini.. sinun pun ado..(sejak bila jd org rembau aku nie..)

    ReplyDelete
  3. buat longkang?! waa boleh dah ambk kontrak wat longkang pasni..nmpak success je tuh! hehe..^_^

    ReplyDelete
  4. hihi.. nasib baik ada fotographer yang amik2 gambo.. sang kontraktor2 tiga serangkai sekalian patut berterima kasih kat fotografer ni.. :-p

    ReplyDelete

tenkiu untuk komen2 best!!

Ping entry