2009-12-13

Manusia dan Hantuuuu...

13 dis 09 : 1625pm

Salam...

Uish!! nak update blog kali ni aku kene tulis dengan berhati-hati... pandang kiri... pandang kanan... pandang atas... pandang bawah... pandang belakang.... kot kot ade orang dok skodeng baca entry ni sebelum aku publish!! kah kah kah!! korang ingat aku dok ngintai hantu ker? ingat aku takut?? alahhhh... kalo setakat tulis dan cakap besar dalam blog tak jadi hal punyer... hantu mana tau membaca, betol tak?? laptop pun tak kenal....hihihi... hmmmm.... alhamdulillah...takde org skodeng... nampak dinding umah ajer kaler pink! ngeh!ngeh!ngeh!!

Aku sudah balik ke kampung halaman di batu7 Baling pada 9hb malam.. semasa dalam perjalanan tu, aku teringat pasal anak sepupu aku yang baru umur 1tahun tak leh tido sampai kul2 pagi nangis-nangis sebab nampak jin kat dalam umah dia... diorang tau ada jin tu pun lepas pegi jumper ustaz...

Aku ingat nak bagitau kat husband aku pasal tu... tapi aku simpan dlu... agak-agak dah lepas jalan kuar Balik Pulau ni yang memang berhutan sekeliling dan jugak lepas seberang laut nanti aku plan nak ceritakan.. baru sesuai kan??

Alkisah.. ada kenduri nak diadakan di umah jiran kami.. kenduri kahwin kot... so, lepas isyak ramai la org makan-makan kat umah kenduri tue walaupun kendurinyer adalah esoknyer... dalam kul10 camtu Zafri start nangis.. teriak kuat bila dipegang... nak dukung lai lah kuat dia nangis.. aku tengok muka dia, dia paling arah lain... napa ni zafri....ibu yang comel ni pun tak mau tengok kerr?? husband aku kata, diorang ada buat makan-makan untuk tok-nenek jugak... sebab tu kami dapat masalah nie... sebab yang datang makan tue bukan tok-nenek sajer... ader yang lain pun turut serta...

Berbalik pasal jin yang anak sepupu aku nampak tue, husband aku cakap, kalo ustaz tu setakat bagi benda untuk ditabur kat rumah sajer tak cukup... sebab bila benda tu dah habis, makhluk tu akan datang balik.. ermmm....

Drive punyer drive keta... eh, dah masuk hiway kulim-baling dah! wah... sini lai mengancam!! hutan sepanjang jalan... aduss.... seram lak... dah la bwak anak kecik jugak nie... nyesal lak bukak creta psl kisah-kisah mistikk tadi.....

Tapi aku diam ajer la.... takkan nak gitau lak kan?? Tunggu aje lahh sampai balik umahh...


Wassalam...

2 komen:

  1. hahaaa....
    mghrib td tgk ekspose mistik..
    pastu..
    bc n3 nih..smbil lyn cita congkak..
    amacam???
    blh ka cmtuh??hehe..

    ReplyDelete
  2. waaahhhh..... cayalahh tirah... kalo kn, dengar iklan hantu pun tak berani.. cpt2 amik remote... tukar....tukar.... hihi :-p

    ReplyDelete

tenkiu untuk komen2 best!!

Ping entry