2009-12-03

Silap Nombor....

Salam...

Apa-apa pun, kita kena mulakan entry dengan ucapan salam dulu.. moga-moga datang idea dan mood yang bagus2 nak menaip entry..

Malam tadi, aku dapat satu panggilan telefon dari seorang jejaka... tak tahu lak aku that guy dah kawen ke belum ke... lagipun, tak penting dah buat aku sebab aku pun dah ada hubby..hihihi...ops!!ada anak lai.... khekhekhee.. Apa? Kul berapa that guy tepon aku? ermmm... kalo tak silap, dekat-dekat kul 9..

that guy : " umah kat mana ni, nak alamat..."
" nak hntaq tong gas..? "

Eh? hntar tong gas?? Hehe...Wahhh!!! konfident aje nak mai umah aku nak hntr tong gas.. lai pun,
: mana ada aku g kedai tadi nak beli tong gas...
: tong gas umah aku baru je tukar sebelum raya ari tue..
: gas kat umah aku ada banyak lai dlm tong tue.... (p/s:tak bermakna aku
malas masak k!)
So,lepas aku ingat-ingat balik bahawa aku tak ada order tong gas, maka aku cakap la kat guy tu..

U : " eh, ni encik silap nombor nie... "
" saya takda order gas pun... "
" gas pun baru ja tukaq... "

That guy : " ni Unaizah kan? "

Hohh!!???? aik???? mana lak tau nama aku nie??? eh??? entah apa-apa aku time tue.. terperanjat beruk jugak!! so, aku pikir2, mesti Si Ferdaus budak stor kem ni yang tepon aku dari ofis sebab nak mintak pasword desktop aku.. tapi, suara tak sama arrr....

Disebabkan kekeliruan tue, so..aku pun tak nak pening2kan kepala, so...aku cakap la line tak clear...hehehe...boleh tak? then aku pun tekan disconnect.. Hehehe...tapi, kesian lak kat mamat tue... kalo betul dia nak hantar tong gas tadi, camna? kesian dia sebab silap amik nombor tepon... nama aku tu kebetulan aje kot... ?

Tetiba, that guy call lai...

That guy : " ni encon la.... hihihi.... "
" kat mana umah ni... nak hantar barang...."

U : " Ceh!! ingat sapa la tadi.... "
" barang apa ? "

Encon : " Hantaran laa... "

U : " Ooooo.... "

So, lepas tu, abang aku pun cakap dengan husband aku...sebab aku tak mahir sangat nak bagitau bab-bab jalan ni... so, serahkan kepada yang expert la...

Dalam kul9:30 tu, encon pun sampai dengan tunang dia dan jugak adik perempuan tunang dia... baru tingkatan1... dia baru hari ni dok umah kakak dia sampai 5hb nie.. cuti sekolahlah katakan... Aku jamu kuih raya yang masih ada la...suami aku beli kat member ofis dia.. kuih tat nenas dengan kuih coklat bintang...

Ermmm.... seronok dapat kerja dekat-dekat hometown ni bukan apa.. dapat jumpa dengan adik-beradik... senang nak tolong dan mintak tolong... lai pun, sekarang ni semua sibling aku dah berada kedah dan penang.. Adik aku, Eda yang dok kat terengganu tu dah abih study.. sekarang ada kat umah.. kalo tak, dia la yang dok paling jauh..

So.... lepas ni, aku akan bawak balik barang-barang nak dibuat hantaran tu balik kampung sebab aku planned nak cuti awal.... nak buat hantaran dengan adik Eda....

Oh ye... semua yang baca entry ni dijemput hadir memeriahkan majlis kenduri perkahwinan abang aku pada 20 Disember 09.. Kami takda buat kad kahwin sebab dah tak sempat..

kad undangan perkahwinan dari pihak perempuan


So Bro! entry ni khas dibuat untuk Con.. dah lama-lama kahwin besok2 boleh tgok...imbau memori lama.... hehehe (wallah!!aku punye pun tak buat camni...nanti aku buat himpunan kad2 kahwin aku dgn korang dalam blog ni..)

Salam....

2 komen:

  1. ops...lupa nak bagitau... dapat kamera malam tadi..

    ReplyDelete
  2. heheee...hantaq tong gas...pas tu tau plak nk tipon balik..pdn muka abg con xtau jln..nway..tahniah..br selamat jd laki org td..sorry kami trus balik coz p.cik k.N tu nk bk kedai..so kena la teman..xdan nk mkn knduri esoknya..apa2pon 20hb insyaAllah...
    =)

    ReplyDelete

tenkiu untuk komen2 best!!

Ping entry