2011-12-20

Ole-ole dari Langkawi

Minggu lepas husben aku ada bengkel di Langkawi.  Pergi dari hari Selasa sampai Khamis.  Bersambung-sambung dengan aku yang baru balik dari kursus NIOSH aritu.  Kursus aku mulai Isnin sampai Selasa je.. tak best ahh kursus tu sebab ada kerja kena bawak balik!

Adatlah kan kalo husben pegi outstesen jer mesti nak pesan beli itu-ini.  Tak dapat sedozen, dapat satu dua jenis pun kira ok dah!  Untuk anak-anak, husben aku awal-awal lagi cakap kat zafri yang dia nak belikan baju Langkawi untuk zafri dan ikram. hehe.. 

minyak gamat saiz kecik-kecik ni memang wajib beli kan? kalo tak beli mendalah ni kira tak pegi Langkawi, boleh?


 minyak angin ni pun automatik kena beli jugak, macam-macam jenis ada... nak serai wangi, nak jarum mas, gamat panas.. gamat asli... semua ada... pilih saja! ;D


coklat 'Checkers' dua botol ni member opis husben aku yang punyerrr...


Hersey's Kisses ni memang all-time favourite lah!!  aku mintak satu jer tapi husben aku belikan lebih... saiz besar jugak ahh.. dah aku jualkan kat Ein, budak sambilan kat opis aku.. ;D

ni pulak baju-baju untuk buat 'permainan' atau pun dipakai sehari-hari oleh Zafri... ingat nak buat pakai sehari-hari time kenduri rumah makndak aku nanti..



ni pulak untuk ikram... adik pun ada jugak... ;D


  longgokan baju anak-anakku... ;)


 ni pulak husben aku beli untuk dia dan besfren dia - Poji


 ... iaitu 2 helai kain pelikat...

 


2 helai kain batik kat atas ni adalah untuk aku.  tapi aku bagi satu kat makcik ngasuh...  aiseh,lupa lak nak buang tanda harga tu arrr!!!

tu husben aku yang soping... bila lak turn aku nak pegi Langkawi ni ehh!! 

tapi aku teringin nak pegi Kelantan sebenarnya sebab dah terlalu lama tak pegi apatah lagi boleh pegi naik keta dan dekat dengan hometown aku!  doa-doalah semoga ada rezeki aku untuk jejak kaki ke pasar Siti Khadijah tu nanti yekk!!

ok bye!!

3 komen:

  1. wah.. beshnyer p langkawi.. ade ole2 ag.. ole2 utk rakan blogger aka x-opismate xde ker.. like freeze magnetic.. wahaha.. pepun happy holiday ek.. n miss u..
    opss dah tukar nma blog ek..br prasan nice.

    ReplyDelete
  2. eh tak nampak pun teko set pinggan bagai?? hehehe..

    ReplyDelete
  3. wany- memang best tapi bukan aku yang pegi..sobs!

    teko set pinggan? yang hadiah kawen pun tak habis guna semua lagi.. hehehe..

    lagipun banyak plan lebih penting nak dibuat dengan duit yang dok ada ni.. ;D

    ReplyDelete

tenkiu untuk komen2 best!!

Ping entry