2011-07-13

di sinilah kutemui namanya..




salam...

hahaha... continue stori pasal anak baru semalam! siap buat entri bersiri lai!!

tu la! sapa suruh malas update, kan dah jadi bersiri-siri dah entri pasal anak kau!!
sendiri cari pasal!! eh,tapi ni aku update sebab ada peminat nak tau jugak ni.. muahahaha..
ape gelak2? ingat aku takde peminat?? memang sah takde!! yang ada cuma kawan-kawan maya karin! syukran!! hihi..

takpalah.. janji ada orang nak baca! kan?kan?? ....kan la.... hiks..


30/12/2010 - dah boleh balik umah..


bersalin kali ni sangat best sebab tak payah dok spital lama-lama... bersalin petang sabtu, ahad noon dah buleh balik umah - sebab anak dah kencing+berak dah..

tapi yang tak bestnya,, kena masuk spital balik!! nurse yang mai umah kata anak aku ada jaundice aka kuning!

so,sedih jugak.. hampir menitis air mata sebab takmo masuk hospital lagi!
la... ingat nangis sbb anak ada kuning! apa punya mak la aku ni!!
seriously, aku kalo anak ada kuning aku tak rasa takut pun, tapi yang buat aku takut kalo dok spital banyak hari dan kuning tak turun-turun..
eh,korang takut tak kalo Dr kata anak ada kuning, kena tahan lagi ni!!?

anak aku punye kuning punyerlah tinggi.. around 350 lebih!! di sesetengah tempat, spital tak guna ratus2 tapi guna belas2.. aku pun tak paham napa tak sama..



di sinilah aku temui namanya...


aku adalah yang berkain batik ni ye..
hahaha... mana leh tunjuk muka.. exclusive gitu..


kat sini aku dapat nama anak aku..

serius!!
memang tak dapat langsung nama yang aku berkenan nak taruk kat anak baru walaupun dah
search macam-macam website nama-nama islam untuk bayi!

abang nama Muhammad Zafri,jadi ingat nak taruk nama adik pun MZ jugak lah.. tapi nama takda satu pun berkenan.. sampai dah masuk spital bersalin, kuar spital,,dah tu masuk balik pun masih takda jugak!! ya allah... time ni dah rasa guilty dah kat anak ni sebab aku tak taruk2 lagi nama kat dia!! apa punya mak la..

untuk pengetahuan korang, anak aku ni setiap 6 jam darah dia kena ambil.. kena cucuk2 kat tumit tu.. time ni baru rasa kesian.. kali pertama darah diambil,takpe lagi.. ok..buatlah keje korang..

kali ketiga,keempat,,barulah rasa kesian kat anak.. yelah bila tengok tumitnya ada kapas2 tu..
sakit tak lega lagi, dah kena cucuk lagi... aduhaiiii...ngiluuu....

so, setiap 6jam, nurse mai amik darah..

selalu jugak.. aku dah sampai naik bengkok badan nyusu anak sampai tido, masuk dalam balang,, diorang datang kejutkan anak nak amik darah! adeiii!! kesian kat anak, tido nya tak cukup.. camna nak proses maklumat cam dalam iklan susu Anmum Essential tu?? heee..

so, bila anak aku jaga nak susu malam-malam, aku akan nyusukan dia.. jap tido pastu jaga balik.. pastu tido then jaga balik.. tengok2 jam dah kui5.. adeh,, kul6 satgi nurse mai la ni..
so bila anak aku jaga, aku pun berleter la kat dia! huhu..

tiap kali nak amik anak dalam balang, mesti aku macam nak panggil dia 'Ikram'..

tiap kali tengah nyusu pun, mesti nak panggil 'Ikram' jugak..

eh,anak pun siap takmo tido lak bila panggil dia Ikram.. kadang-kadang 'Adik'..

so... dah dapat dah nama anak!!
.
.
.

Muhammad Ikram bin Asfizan.

.
.
.

tapi langsung tak sama huruf dengan abang dan abah dia.. tapi aku dah berkenan nama ni..




** to be continue..**








5 komen:

  1. naizah.... silap tarikh la.... 30/12/2011 belum sampai lg.... patutnya 30/12/2010... iskh... tui ka... aku lak yg confius ni...

    ReplyDelete
  2. ayakkk!!! 2010!! silap tu.. nti kami clear balik.. tengkiu..

    ReplyDelete
  3. Muhammad Ikram... sedap name tu...
    instinc sorang mak huhu

    ReplyDelete
  4. lupe nak btaw.. saye amek kos chemical eng. hee

    ReplyDelete
  5. o...dip ke degree?? tak blurrr la kalo gitu.. hihi..

    ReplyDelete

tenkiu untuk komen2 best!!

Ping entry