2010-10-11

pati

**picture intro**
jus Jimi Asmara

disebabkan mak aku buat banyak jugak pati jus jimi asmara time raya lepas, maka time nak balik malam raya tu, mak offer kat aku sebotol pati jus ni.. aku amik yang kecik saje, nak banyak, buat sendiri! amboi-amboi..takkan mak sendiri dah offer, tetiba aku lak gi rembat yang besar-besar pulak kan? karang tak pasal-pasal sekali tu je lah dapat offer dari mak aku.. hahaha.. bagus pati ni, kira tak payah masak-masak air gula dah, terus boleh letak ais dalam jag dan tuangkan pati jus ni sajok and then tambah air.. :-)

liter pati jus dalam botol tu adalah diambil kira-kira 2 minggu lepas.. sekarang dah tinggal sikit je, tak abih lai sebab rasa sayang pulak nak perabih! rasa macam seolah-olah dapat harta peninggalan pulak! hihi.. Sejak hari tu, asyik lepas balik keje je, wajib aku sedia air jimi asmara! selain sedap, kira kurang lah cikit keje aku nak bancuh-bancuh gula segala.. ngeh!ngeh!

sekarang ni, aku start minum air sarsi cordial.. ni pun kira kes nak senang-senang malas nak bancuh gula! air sarsi cordial tu pun macam dah nak abih! aduhai.. takpe-takpe.. nanti suruh abah zafri gi beli lai..

p/s: tahun ni kira tahun minum air jus jimi asmara lak..

1 komen:

  1. tingin nak minum, nk buat sendiri malas la pulok ^_^

    ReplyDelete

tenkiu untuk komen2 best!!

Ping entry