2010-07-08

lepas buat taik mata..


(kisah benar)

hohoho....

petang semalam, lepas buat entry pasal cuti, terus masuk bilik buat taik mata... dapatlah tido dlm satu jam lebih! tak salah, sebab anak pun tengah tido.. heee...

terjaga tue pun sebab tetiba tok laki aku kejutkan aku sebab tokcik ngasuh zafri datang umah hantar pulut kuning dengan gulai daging! rezeki....rezeki... tengah tido pun rezeki sampai!! sampai umah lai tu!! siap orang hantar lai!!!! bertuah sungguh!! hehehe... tengkiu makcik...

tapi gambo atau imej sebenar pulut kuning tue takde aku snap pon.. mintak hampuuunnnn!!! tak teringat langsung nak snap!! mungkin sbb dah lama bercuti dari buat entry kat blog kutt...?? tapi aku rasa, takde kot rakyat Malaysia berbangsa Melayu yang tak kenal makanan tue kan? tapi, takpelah, aku tepeklah jugak gambo yang aku dapat dari Google ni! manalah tahu..kot2 ada amoi2, anne2,sir2 yang terbaca blog nie kan?? waahhhh!!

pulut kuning sambut menantu... hahaha...


pulut kuning cintasaktiku... ngeh!ngeh!


pulut kuning gulai ayam...
lebih kurang ginilah rupanya pulut kuning yang aku makan petang semalam..
uish!! terliur balik daaa....


8 komen:

  1. wah..bestnyer pulut kuning.. lama tak makan.. mana utk ofis lak??

    ReplyDelete
  2. mmg ada terfikir nak bwk utk ofis sempena sambutan yang mcm2 tu kan..tapi igt tunggu buat time makan2 ramai2 kat majlis farewell kat staf nanti kut... tp mungkin bukan pulut kuning.. tgoklah.. :-)

    ReplyDelete
  3. uish..cedap tu...lama gak tak layan pulut kuning nie..

    ReplyDelete
  4. sedap tuuu pulut kuning...! kalau akak suka mkn ngn ayam goreng, sedapnyee...^_^

    ReplyDelete
  5. mmg sedap..kos nak buat pun tak mahal.. kan? apa lai mama,buatlah kat hubby,mama buat pasti sedap!! :-)

    ReplyDelete
  6. gambar last tu nampak sedaplah plak.adeh!

    ReplyDelete
  7. hahahaha...berjaya jgk buat korang sumer terliurrr... khikhikhi..

    ReplyDelete

tenkiu untuk komen2 best!!

Ping entry