2010-03-02

Sudah Demam..

Hmmm... ari tue aku demam, jangkit selsema dengan husben aku, then sekarang nie, anak aku lak yang demam.. tapi bukan kerana terjangkit dengan selsema tue, tapi sebab kena cucuk.. cucuk kat Klinik Desa Kampung Perlis.. errmmm...

1hb ari tue, aku bawak anak aku Muhammad Zafri tue gi klinik.. asalnyer nak g timbang jerr.. tapi, lepas bersoal jawab dengan nurse tue pasal makan-minum dia.. pasal kebolehan2 dia yang dah dicapai setakat nie.. aku ingat dah bley balik! tetiba nurse tu cakap anak aku kene dicucuk!! sebab dah berumur 1thn 6 bulan..
terkejut jugak aku! ingat dah bley balik! hihi..

Muhammad Zafri tue nangis kejap jer mase kene cucuk tue.. masa kene cucuk yang sebelum nie, langsung tak nangis! siap bangun, terus gi jalan!! ingat nak main!! tapi, sebelum2 tue, mase baby, memang lah dia nangis kalo kene cucuk.. tapi kesian kat anak aku, malam tadi dia kerap jugak terjaga.. badan pun panas.. selalu kalo malam, sekali ajer dia jaga sebab nak susu.. lepas tue, terus tido sampai aku nak gi keje.. aku ingat mungkin sebab rasa sakit kot sebab tue dia tido tak lena.. time jalan pun nampak macam dia sakit.. kalo bagi ubat sirap tue, mula2 dia minum tapi terus diluahnyer balik!! pastu, aku try taruk dalam botol susu.. ingat laju la dia hisap botol susu tue tapi gagal jugak!! dia hisap botol susu tue sekali, pastu terus tak nak!! aku buang balik susu berubat tue dan buat susu baru tanpa ubat pun dia tak nak jugak! alahaii... nak kata nyesal taruk ubat sirap tue dalam susu Zafri tue boleh jadi jugak.. sebab kesannya, anak aku dah tak nak susu botol lai dah.. tapi, nasib baiklah dia berselera makan nasik.. kalo tak, kelaparanlah dia..
pagi tadi sebelum antar dia gi umah Tokcik mengasuh, aku chek tapak kaki dia panas ckit2.. tapak tangan dah tak panas macam malam tadi dah.. zafri pun nampak senyum2 dalam keta.. aku harap lepas aku amik dia petang nie, dia dah sihat!! InyaAllah..



Love: Unai :-)

2 komen:

  1. lor demam kena cucuk pulak ke..? siannye..tp cam nak ok dah ye, hope tak jadi demam ye zafri!

    ReplyDelete
  2. amik dia masa balik keje semalam, dia dah boleh lari2.. hehe..

    ReplyDelete

tenkiu untuk komen2 best!!

Ping entry