2010-03-17

Ikan ada lidah ker?

Hahaha... berjaya jugak 'bluetooth'kan picture kat bawah nie.. :-p
setelah masuk lebih kurang 3minggu aku beli laptop baru, baru hari nie aku berpeluang nak guna function bluetooth dia!! tepuk2!! eceh!! cam chekgu tabika kemas lak!! heee... asalnya, aku nak buat gini.. dari henset nak cuba bluetooth ke laptop..simpan picture then edit.. tapi,aku ternampak lak ada function bluetooth ke blog directly! so.. apa salah try kan?? tapi... alaaa.... sori lah sebab picture kureng memuaskan mata!! next-next lah noo!!?

sebenarnya, ikan nie dah lama dah aku, husben aku +muhammad zafri makan..
bila ha?oh ya..ya.., dah masuk perut pada 6 Mac 2010! haha!!
entah macam mana, aku boleh gi chek mulut ikan tue time tengah menyiang.. manalah tau kot2 ada ikan bilis yang pak2 nelayan buat umpan masih ada dalam mulut ikan tue, kot2 ikan tue tak sempat nak telan ke... kan?? tak sangka lak boleh terjumpa something ala2 rupa lidah gitu.. tapi warna kuning arr... puas aku angkat2 lidah ikan tue.. chek sana sini sebab terlebih konfius!! kot2 bukan lidah ker.. manalah tau kan, kot2 lepas aku tarik2 manja, lidah tue tercabut ke... tapi tak!! melekat siottt!! yelah! takkan lah ikan ada lidah?? kalo ada lidah.. maafkan lah aku yang poyo nie.. uhuk!! (tetiba je jadik poyo.. huahuahua..)



ikan merah berlidah...


kalo memang ikan tak sepatutnya ada lidah, maka picture nie memang betul2 X-Files!!
bagi sesiapa yang berminat dengan benda2 pelik dan berhajat memegang sendiri lidah ikan merah, boleh terjah Pulau Betong, Balik Pulau, Pulau Pinang............ ada kat market petang2!! kalo nak sewa bot nak gi pancing sendiri ikan nie, lu cari lah sendiri!!

adiossss!! wsalam!!!

4 komen:

  1. ehh ada ek terus ke blog **jakun jap aku**

    hoh agak pelik gak melihat ikan ada lidah camtu

    ReplyDelete
  2. haah, memang kaler lidah ikan tue kuning..
    ada..tgok brand henset jugak kot rasanya..

    psstt: nasib baik bukan aku sorang yang rasa pelik..hehe..kalo tak... :-p

    ReplyDelete
  3. sweet pnah gak tgok lidah ikan..
    ^___^
    tp wane tue x pasti plak..
    hehehehe..

    ReplyDelete

tenkiu untuk komen2 best!!

Ping entry