2010-02-10

sewa Facebook??


BERITA MENGEJUTKAN!!

" selepas nie kalo gune fb kena bayar.."

aku "dapat + dengar = sewa guna fb" berita nie dari bos aku..
memula dia cakap berita nie, aku ingat dia perli... hehe..
mana tak, baru nak bukak, dah dia cakap cenggitu..
alahaii...KANTOii!!

tapi, aku percaya bos aku nie baik..sopan-santun, mana suke perli2 orang nie...
(bodek2 walaupun nak buat Laporan Prestasi lambat lai..)

so, dengan wajah keliru dengan seribu satu persoalan yang bersarang di minda time tue, aku pun memberanikan diri bertanya lebih lanjut tentang perkara tue..

fb aku..
sekarang nie dah malas nak huplod gambo2 dalam fb dah..
sumer gambo huplod dalam blog ajerr... plus entry ckit2..
baru best!!
kalo huplod dalam fb pun ok jugak sebenarnye, tapi...
feel bila huplod gambo dalam blog lai best rasenyerrr.... feeling jeeek!!
setuju tak??


member se-opis aku pun turut bersetuju dengan bos aku.
dia cakap, kalo kita check dekat tab-menu "Account" tue akan ada submenu "Credit Balance"
cuba tengok gambar bawah nie..

nampak tak?
apakah maksudnyer?
kene bayar ker??


so, untuk mengetahui lebih lanjut, aku pun klik lerr situ..
zass.. kuar bende nie!!



so, aku dapat buat kesimpulan berserta pendapat aku serba ckit tentang perkara nie lepas aku tengok statement tu; bahawa bayaran hanya dikenakan kepada sesiapa yang nak mengiklan sesuatu (barang or perkhidmatan or both) dan jugak kepada sesiapa yang nak main game2 yang ada..

betullah tue, kot??

kalo lepas nie, gune fb kena bayar, alamatnye.. tak bukak dah ler fb sampai ke sudah..
intai "hok len" pulak.. Geng Mamu lak.. heeee...

TETAPI...

kalo lepas ni ada ura2 nak guna "Blogspot" kene bayar, akulah yang akan keciwa..
yerlah, baru nak berjinak2 dengan alam siber, baru jugak nak mesra2 dengan dunia internet...
udah jadi gitu.. sedih arr...


Love: Unai :-)

2 komen:

  1. ooo..barulah jelas..ingt betoi2 kena bayar..hehe..kita pun jrg sgt bukak FB, tp kalo blog..WAJIB hari2..hehe..

    ReplyDelete
  2. betul3x.. hee..ayat WAJIB tue yang tak tahan tue..

    ReplyDelete

tenkiu untuk komen2 best!!

Ping entry