2010-02-17

AutoCity

Salam..

Aku baru aje balik dari kedai repair keta... agak-agak dalam 1jam gitu.... (boleh tak buat ayat camnie?)

sebenarnye, aku g repair ckit-ckit ajer... tukar minyak enjin.. tukar minyak gearbox.. isi angin ke4-empat tayar tue.. tukar tali reben (ribbon)... chek minyak auto.. air... macam-macam lai lah.. abis dalam rm289.. standard arr.. bak kata orang; kalo sayang duit, jangan beli keta..

ape yang bestnyerr lepas antar keta g repair nie ialah keseronokan memandu selepas dah selesai sumer.. rase macam jalan tar tue lembut jerrr.. mcam bawak keta kat atas tanah gambut.. enjin pun sedap jerr bunyinye.. aircond pun rase sejuk dari biase.. ibarat macam baru beli keta kat AutoCity.. muahahaha... verangan lai...

nie ade ckit temubual aku dengan 'Orang-orang Minyak' kat ctu lepas aku park keta tepi kedai diorang utk di'repair'.. "nak repair ke kak" tanya budak tue, aku cakap 'haah.. nak mintak repair yang mana patut.. miliage pun dah terlebih 240km dah..ang cheklah minyak auto..gearbox tue, minyak enjin..angin tayar.."kata aku.. "lagi kak?" tanye budak tue.. "Avatar.."

terpinga2 lak budak tue.. "a..ahh???" APA DIA?"

aku pun jawab sekali lai... "AVAtar.."

budak tue pun tergelak2 ckit arr.. "awat AVatar lak,kak??"

"dah ang tanya aku banyak sangat.. aku pun cakap AVatar arrr..hehehe..

so, menunggulah aku agak2 dalam 40 minit gitu.. selesai..

p/s: lupe lak nak amik limau mandarin kat tepi aku mase tengah nunggu tue.. takder rezeki..









Love: Unai :-)

3 komen:

  1. hehe..tu la banyak soal sangat! ^_^..Unai ni mesti peramah orangnya kan..:)

    ReplyDelete
  2. agak peramah jugek.. kalo mood baik, maunyerr cakap tak tau nak brek.. tapi kalo mood tak best ari tue, bak kata David Teoh "Jangan Tegur.." tapi selalu tak lama arr..boring dok diam nie.. hehee

    ReplyDelete

tenkiu untuk komen2 best!!

Ping entry