2009-12-08

Apa Punyer Mangkuk daaaa....

Salam...

Walau pun tengah marah.. tapi tetap kena mulakan entry kali ni dengan ucapan salam... amik berkat kata orang...

Hmmm..... entry kali ni bukan nak memburukkan sapa-sapa.... tapi bertujuan nak lepas rasa marah...harap-harap sapa-sapa yang baca leh la komen-komen apa2 yang patut agar reda ckit rasa amarah aku nie....

Dalam kul 11 pagi tadi, aku ada terima satu call dari bahagian yang urus bab-bab kewangan ni, dari HQ.. ada ker patut dia marah aku sebab katanya aku tak majukan claim dari bulan 9 lai???? woit!! sori ckit yer... aku pantang betul kalo ada orang cakap aku tak buat keja... so, aku cakap la bahawa pihak aku dapat surat menyatakan bahawa claim bulanan tidak dibenarkan sekiranya tiada program yang berlangsung!!

Then, dia cakap lagi.. betul...tapi ia dikecualikan untuk staf tentera yang masih bujang.. means, boleh claim ler....disebabkan aku dah rasa bengkek sebab maklumat tu tak sampai dekat aku, so, aku pun pass tepon tu dekat CC aku.. nasib baik CC ada time tue.. :-

Sah!! Memang kami takder terima apa-apa surat pun berkaitan perkara tersebut!! Selamat aku... kalo tak, memang aku kalot abih ler... sebab minggu ni nak bercuti bro aku kawen... :-

Hmmmm.... apalah... buat keje tak betol!!

Ni bukan pertama kali aku dapat call menyatakan aku tak hantar claim bulanan... dah banyak kali dah selalu dapat call-call begini... Mana mungkin aku tak majukan, sedangkan aku sendiri yang pos benda alah tue.. siap catit dalam buku pos...buku rekod claim... filing.... nak apa lai??

Selalunyer, aku akan call pihak Pos Malaysia untuk pastikan dokumen tersebut telah diterima. Selalunyer...Ya!dokumen tersebut telah diterima! Berdasarkan maklumat tersebut, aku akan menegakkan kebenaran!! Sorry, aku tak akan buat semula! Ko cari le sampai dapat!! Pada aku, kalo buat semula bererti aku gagal... walaupun, bukan aku yang gagal dalam situasi sebenar....

Hmmmm..... kekadang aku terpikir...mungkin disebabkan telah terjebak dlm kerja ni...yer lah... uruskan kewangan... duit orang tue.... yang membuatkan aku jadi begini... maksud aku, personaliti... agak tegas... yer ker?? Sifat tegas amat perlu bagi seseorang yang berkerja dengan urusan kewangan....duit.... kalo tidak, nanti kita yang susah...

Wallahua'lam

5 komen:

  1. Sabor.. sabor.. biasa ler keje.. kadangkala selalu dapat panggilan bangang macam tu. kalau panggilan hangit tu lain la.. keluar juga radio. kih..kih..kih..

    ReplyDelete
  2. itue ler pasal... panggilan bangang lak yang selalu dapat, panggilan hangit tak penah dapat-dapat... dah hangit dok nunggue nie.... :-P

    ReplyDelete
  3. Mana cerita baru ni.. dok tggu dari td tak muncul2 lagi.. blog dah canggih dah tu

    ReplyDelete
  4. alahai..bende² camnilah buat pening kepala. taknak mengaku kesalahan sendiri pahtu bising² kat org lain. takpe.sabar..sabar..


    p/s : sama² sebab berjaya follow tutor saya.:)

    ReplyDelete
  5. Shahrul Anuar ~ sabor2.... ptg ni saya hupdet entry baru... kui3... blogging is my world!! :-P

    Mr Penyubiru ~ eh?biar betul? Mr Penyubiru on my blog!!! terima ksih bebanyak sebab tak lokek ilmu ngajor buat tutorial mcm... Mr Penyubiru best!!!

    ReplyDelete

tenkiu untuk komen2 best!!

Ping entry