2010-05-10

Fakta di sebalik dakwaan lelaki lebih pandai memasak daripada perempuan..

Daging gulai kawah kenduri kawen memang sodap!! Lebih sedap berbanding gulai yang dimasak hari2!! kenapa?

ade yang cakap sebab orang laki2 lagi pandai masak dari orang pompuan, sebab tue sedap.. sebab tu jgk orang laki2 yang selalu memasak gulai2 cenggini time kenduri2 kawen bukan pompuan!!

eh fitnah tue!! cian pompuan dok masak hari2 tapi tetiba lelaki yang sekali-sekala memasak pulak yang dapat award pakar memasak!! cian mak2 kita kan!! kita pun kesian jugak arrr.. yang sebenarnye.. gulai tue sedap sebab daging lembunyer masih fresh!! al-maklum lerr lembu baru kene sembelih.. tu sebab sedap!! yang mak-mak kita masak tue dagingnye dah lama dok dalam peti ais! tue sebab laaa... hehehe..

betul kan?kan?? kan??


kaum lelaki yang ditugaskan memasak...


layan gambar ni pulak..


gambar ni jugak...


gambar nie pun!!


5 komen:

  1. sebab orang lelaki xmo buat keje leceh2 potong2 bwg, potong2 sayur hihihi jadi dorg kene masak arr

    ReplyDelete
  2. wow.. gulai kawah..
    seumur hidup tak pernah makan..
    tapi chef2 yang sukses kebanyakkannyalelaki kan..
    macam chef wan, chef zam, chef ismail...

    ReplyDelete
  3. mmg betul...tp sebab diorang lelaki,pastu keje masak memasak, so.. cpt ckit popular.. ppn pyh ckit nak popular sbb mmg dah tugas hakiki..so,xde orang nak heran sgt arrr..

    ReplyDelete
  4. salam...laki mmg pndai masak...tp bl ada bini kt umah trus x pndai..
    singgah ke blog sy ambik award...

    ReplyDelete

tenkiu untuk komen2 best!!

Ping entry