2010-05-07

8 yang mahal...


Rasanya sumer orang dah tahu no.8 dan no.3 adalah nombor kegemaran orang berbangsa cina. Kata member aku, diorang sanggup habiskan duit untuk dapatkan nombor tue!

Pernah dulu masa kira2 6thn lepas, member aku gitau, tapi member aku nie lelaki arr.. dia cakap ada satu keta mengekor dia! rupa2nya, cina tue nak beli motor dia! siap offer nak bagi 4ribu lai! tapi motor member aku tue takder lah teruk sangat! tapi kalo jual kat kedai, mana nak dapat 4ribu! silap2, 2ribu jer diorang amik! maknanyer,duit tue boleh buat beli motor baru gitu! tapi biasalah kan.. bila ada orang nak beli, mulalah terasa sayang nak jual.. so, member aku tue tak jual lah..

tu citer pasal no.8 yang mahal... tapi kalo aku, aku tak suke nombor 8! nombor nie takder ong langsung ngan aku! sebab motor Honda Wave 100cc aku yang kene curik depan mata sendiri kira2 seminggu sebelum aku kawen dulu ade nombor 8 tue! Lepas nie, jangan beli keta atau rumah yang ada nombor 8! bahaya wooo!!

oh!!nombor kesukaanku adalah nombor 9 dan 3!! nombor 6 pun kira okey jugak la..

sebenarnye, aku dok membebel2 nie sebab telah di tagged oleh sepupu aku yang tongah berado di nilai,n9 sinun... tag pasal no.8 yang dia dapat pun datangnyer dari Kak Ann.. pon dudok nilai jugak! mak oii!! jauhnyer tag nie datang! dari selatan ke utara!! so, sumer orang dah pakat terkena getah haaa... masing2 terlekat dengan tag yang satu ni!! huhu..


so... let's check it out!!
.
.
.
.
1. Go to your photo files, select the 8th photo folder.


2. Select the 8th photo in that folder. Kita tengok siape yang kene!!


3. Post that photo along with the story behind it.
yang pompuan tue member aku. Ida aku panggil dia. Nama sebenar: Nur Hasyareeda Hassan. Katanya name dia takder makna sebab gabungan name abah dia; Hassan dengan mak dia Syarifah. takpelah Ida, yang penting hang bermakna di hati kami..
FYI, kami sekelas masa form4 & form5. la nie, member aku nie dah pun kawen, anak dia dah umur 2thn dah pun, lelaki same cam aku jgk! La nie tengah menetap kat London coz tgh amik PHD dgn hubby dia. Keje dengan UKM, Chemist. Gambar nie diamik pada bulan Syawal 2009 mase diorang nak gi beraya kat Harrow Road, London.. kat Malaysian Hall..


4. Then challenge 8 blogging friends to do the same.

sepupuku...
1. Intan - bila nak kawen nie..??

memberku...
2. Feaza - tahniah dpt bby boy..
3. Wani - tahniah dpt pakai Vios!

kengkawan bloggerzzz....
4. syariza09
5. anastasyea
6. adlina hussaini
7. niEra
8. yatt

kui...kui...kui... harap korang sumer gumbira kene tag dengan aku! muahahaha!


1 komen:

tenkiu untuk komen2 best!!

Ping entry